TV Programma's

Jessy van de Pol

Uitzending: 
donderdag, 7 november 2019 | 19:00

In deze aflevering van ‘Anders dan Anders’ ontvangt presentatrice Jacqueline Fenn topsporter Jessy van de Pol uit Vlijmen. Want zo kun je Jessy inmiddels wel noemen als je naar haar prestaties kijkt. Onlangs behaalde zij in de categorie ‘single woman  conventional class 2’ de eerste prijs en mag zich nu Nederlands kampioen rolstoeldansen noemen.
Eind november doet zij mee aan het Wereldkampioenschap Para Dance Sport in Bonn en hoopt daar in de top 10 te belanden.
Jessy lijdt aan de aandoening osteogenesis imperfecta. Direct na haar geboorte bleek zij al botbreuken te hebben.
Wat betekent het voor een levenslustig meisje om maandenlang op bed te moeten liggen? Om bij het minste geringste weer nieuwe botbreuken op te lopen?
Duidelijk is dat zij, ondanks haar beperkingen en rolstoel, niet aan de zijlijn wil blijven staan!

Presentatie: 
Gast(en): 
Labels: 

75 Jaar Vrijheid Heusden

Aflevering: 
89
Uitzending: 
zaterdag, 26 oktober 2019 | 19:00

In deze 89e uitzending van De tafel van Heusden praten de gasten met gastheer Leo Swaans over de activiteiten in het kader van 75 Jaar Vrijheid Heusden begin november.

De inwoners van Heusden en omgeving hebben het ongetwijfeld gemerkt via de lokale media. In het weekend van 1 tot 4 november wordt in de gemeente Heusden het feit herdacht dat de kernen in deze gemeente 75 jaar geleden bevrijd zijn door de Schotse troepen van de 51ste Highland Division. Reden voor de gemeente Heusden om een herdenkingsweekend te initiëren waarbij nogal wat partners betrokken zijn bij de organisatie.

In deze Tafel van Heusden blikken de gasten terug op de activiteiten die deze maand al zijn gestart, maar kijken ze vooral naar de vele activiteiten in het weekend van begin november.

Leo Swaans ontvangt de volgende gasten aan zijn tafel:

  • Frank Horvers: kabinetchef van de gemeente Heusden en mede initiator van dit bevrijdingsweekend.
  • Ans Buys: voorzitter Werkgroep Herdenking 75 jaar Stadhuisramp Vesting Heusden.
  • Adri Verboord: voorzitter Heemkundekring Onsenoort.
  • Anton Harbers: voorzitter Comité 75 jaar Bevrijding Heusden.

Al deze gasten vertellen over hun activiteiten. Denk hierbij o.a. aan de lezing van Jac Didden, de boeken van Gini van Wijk en Geke van der Merwe, maar ook het Herptse dagboek van Jan Durenkamp. De veteranendag, de expositie Tussen Strijd en Vrijheid in het Gouverneurshuis, het Bevrijdingsconcert in De Voorste Venne, de onthulling van het peilmonument aan de Steegerf en de bevrijdingsroute, ze worden allemaal benoemd. Ook aandacht voor het kunstproject Veteranen Verbeelden bij Cultuurtoren Honsoirde. Het bevrijdingsweekend wordt afgesloten met de herdenking van de Stadhuisramp in Heusden.

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 26 oktober om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 27 oktober om 20.00 uur. 

Logo 75 Jaar Vrijheid Heusden
51 Highland Division op weg naar de Langstraat (foto HKK Onsenoort)
AVRE tank met takkenbossen om rivieren of beken over te steken (foto HKK Onsenoort)
Presentatie: 

Pagina's