Kwetsbaar Krachtig

Uitzending: 
donderdag, 9 januari 2020 | 19:00

In deze aflevering van ‘Anders dan Anders’ praat presentatrice Jacqueline Fenn met Wilma van Dartel uit Den Bosch. Wilma werd geboren met een aangeboren gezichtsafwijking ‘naevus flammeus’ genaamd. Beter bekend als wijnvlek. Deze bedekt de hele rechterkant van haar gezicht. Als jong kind werd ze hierom uitgescholden, geslagen en geschopt door andere kinderen.
Wildvreemde mensen spraken haar aan: ‘durf jij met zó’n gezicht de straat op?’ Toen Wilma als 17-jarig meisje een opleiding als secretaresse wilde volgen kwam als klap op de vuurpijl  tijdens het intakegesprek de opmerking: ‘waarom denk jij dat jij met jouw gezicht secretaresse kunt worden?’ En díe opmerking heeft de (toen nog) kwetsbare Wilma jarenlang achtervolgd.

Dan is het moeilijk voor te stellen dat dezelfde Wilma van heel kwetsbaar uitgegroeid is tot een krachtige powervrouw die openbare optredens niet schuwt. Ze is dagvoorzitter, heeft haar eigen bedrijf, treedt op als zangeres. Wél met een dikke laag camouflage make-up. Want zonder voelt ze zich nog steeds onzeker. 

Aan Jacqueline vertelt Wilma over wat de ommekeer in haar leven heeft gebracht. En  haar van een kwetsbare tot een sterke en krachtige vrouw heeft gemaakt.

Presentatie: 
Gast(en):