Regionaal Bureau voor Toerisme

Aflevering: 
86
Uitzending: 
zaterdag, 25 mei 2019 | 19:00

De afgelopen 55 jaar kende de gemeente Heusden een Heusdens Bureau voor Toerisme (het HBT), waarvan 39 jaar VVV Heusden. In al die jaren groeide deze organisatie met beroepskrachten en vele vrijwilligers uit tot een professionele organisatie die de gemeente Heusden op de kaart heeft gezet en honderdduizenden gasten wegwijs heeft gemaakt in Heusden.

Vanaf 2016 is er achter de schermen gewerkt aan een overgang van het Heusdens Bureau voor Toerisme naar een Regionaal Bureau voor Toerisme. Naast de gemeente Heusden participeren nu ook de gemeenten Dongen, Waalwijk en Loon op Zand in dit nieuwe Bureau.

Op 30 januari 2019 is de nieuwe stichting opgericht en is er gewerkt aan een nieuwe structuur en organisatie. Vanaf nu promoot het RBT de recreatieve potentie van deze regio.

Reden voor de redactie van het programma om drie vertegenwoordigers van het nieuw opgerichte RBT uit te nodigen aan de Tafel van Heusden. Te gast in de uitzending zijn Aileen Kok (manager), Inge Sprangers (marketing medewerkster) en Jaap Kaai (bestuursvoorzitter).

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 25 mei om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 26 mei om 20.00 uur.

De gasten van het RBT. V.l.n.r. Inge Sprangers, HTR-presentator Leo Swaans, Aileen Kok en Jaap Kaai (foto Ad Kraamer)
Luchtfoto Vesting Heusden (foto RBT)
Toegang tot de Drunense Duinen bij Natuurpoort Giersbergen (foto RBT)
Presentatie: